Közlemény – Útfelújítás

6539 jelű Mekényes-Mágocs összekötő út 12+000 – 14+000 km szelvények közötti szakasz felújítása

A Magyar Falu Program keretében, hazai forrásból, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában újulhat meg a 6539-es jelű Mekényes-Mágocs összekötő út 12-es és 14-es kilométerszelvények közötti, 2 kilométeres szakasza.

Az útfelújításhoz kapcsolódó kiviteli tervdokumentáció elkészítése a helyi geometriai adottságok figyelembe vételével, az összes érintett szervezettel egyeztetett módon történt. Az út érintett szakaszának felújítása során a kivitelező a szükséges helyeken gondoskodik új alaprétegek beépítéséről, valamint a lokálisan teherbírását vesztett felületeken a régi burkolatot elbontják és új teherbíró pályaszerkezetet építenek be. A pályaszerkezet cseréket követően kiegyenlítő réteg beépítésével a meglévő burkolat egyenetlenségeit megszüntetik, majd erre a felületre új kopóréteget terítenek. A szakemberek az út menti területeken is elvégzik a szükséges munkákat, így például az árkok tisztítását, és a vízelvezetést is helyreállítják. Új közlekedési táblákat helyeznek ki és a projekt végén az új kopórétegre természetesen új burkolati jelek is kerülnek. A beruházás nagyrészt félpályás korlátozás mellett zajlik és várhatóan október második felében fejeződhet be, ezt követően nő a forgalombiztonság és nagymértékben javul az út szolgáltatási színvonala.

A munkálatok ideje alatt a közlekedőknek érdemes az aktuális forgalmi helyzetről tájékozódni a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatánál vagy a www.utinform.hu oldalon. A szakemberek a munkaterület környezetében fokozott óvatosságra és a forgalmi szabályok betartására hívják fel a figyelmet.  A korlátozással járó munkák idejére a közlekedők türelmét és megértését kérik, a felújítási munkákat az ő érdekükben végzik el.

Skip to content