Mágocs település központi közösségi tereinek revitalizációja

 

szechenyi_terv_plusz

A kedvezményezett neve: Mágocs Város Önkormányzata

A fejlesztés tárgya: Mágocs település központi közösségi tereinek revitalizációja

A szerződött támogatás összege: 247 831 564.-Ft

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2023.12.31.

 

A település 2017-ben megfogalmazott jövőképe szerint „Mágocs egy vonzó, prosperáló kisváros, mely járási társközpont és mikrotérségi központ. Őrzi és gyarapítja értékeit, biztosítja az itt élők számára a biztos megélhetést és a kulturált életfeltételeket. A harmonikusan fejlődő sokszínű település egyben vonzó befektetési célpont.” A 2017-ben megfogalmazott koncepció további fő eleme a térségi szerep megtartása a művelődés, oktatás, egészségügy és a gazdaság területén, ezzel egyidőben a népességmegtartási képesség, mint a fejlesztések eredménye, erősödjön, és a település megfelelő életminőséget biztosító, „lakható kisváros” legyen.

 

A stratégiában megfogalmazott tematikus célok szerint:

• szükséges az értékvédelem, kulturális kínálat bővítése,

• sport és egészséges életmód támogatása,

• közintézmények teljes energetikai korszerűsítése,

• települési természeti erőforrások megőrzése

• kulturális kínálat bővítése

• vállalkozástámogatás

 

A fent bemutatott fejlesztési célokra alapozva jelen projekt három fő elemet, ezen belül több támogatható tevékenységet tartalmaz:

 

1. A 4 334 m2 területű, műemléki környezetben fekvő Templom tér rehabilitációja: térkőburkolat, szabadtéri színtér, köztéri bútorok kihelyezése, gyepes felületek kialakítása, a közösségi térként használt rész fásítása, zöldfelületnövelés. A fenti területet kiegészítve az autóbuszváró körzetében infopult kerül kiépítésre.

 

2. Az óvoda-bölcsőde épülete mögött elhúzódó, helyileg a Dózsa közben lévő területek összevonása, zöldfelület fejlesztése, szabadtéri játékokra alkalmas felület kialakítása, a település egyetlen megmaradt közkútjának helyreállítása, „születendő gyermekek fasor” kialakításának megkezdése mindösszesen 3 337 m2 területen.

 

3. Mágocsi Művelődési ház épületében közösségi rendezvények megtartásához szükséges eszközbeszerzés, büfé működéséhez szükséges eszközök beszerzése, akadálymentesítés, közösségi terek (bel. és külterület) egybenyithatóságának kialakítása, udvar zöldfelületének rendezése (gyepfelület revitalizációja 175 m2 területen, faültetés), felújítása, partfal rendezése, tetőfelújítás, födém szigetelés.

Skip to content