Közművelődési

 Tarnai Nándor Városi Könyvtár és Kulturális Intézmény

A NYITVATARTÁS megtekintéséhez kattintson ide!

Intézményünk 2014. július elsejével alakult. Hozzánk tartozik a Könyvtár, a Művelődési Ház, a Helytörténeti Gyűjtemény és Alkotóház, a Rendezvényház és a Tekepálya és ez mind külön épületben található. Olyan többcélú intézmény vagyunk, amely személyi és tárgyi eszközeinek felhasználásával Mágocs város lakosságának biztosítja a feltéteket az élethosszig tanuláshoz, a sokoldalú művelődéshez, a kulturált szórakozáshoz.

Célunk, olyan felhasználóbarát intézményt működtetni, ahol az ellátás összhangban van a látogatók szükségleteivel, megfelel a közösség igényeinek, és a fenntartó is elégedett az ellátás minőségével.

Szoros kapcsolatot alakítottunk ki a városban működő többi intézménnyel, az Óvodával, Iskolával, Gondozási Központtal, hogy mindig számíthassunk egymás munkájára, összefogására.

Fontos számunkra a civilekkel, alapítványokkal, vállalkozókkal való együttműködés, a kialakult hagyományos kapcsolat fenntartása és továbbfejlesztése is.

Az elmúlt években gyors ütemben követték egymást programjaink, amelyeket az intézményegységek közösen, együttműködve valósítottak meg.

Az állandó foglalkozásokon, ünnepségeken, bálokon túl, több új kezdeményezésünk volt, amelyeket hagyományteremtő céllal indítottunk el, például a kiállítások, a múzeumi majális, vagy az élő múzeum.

Évről-évre visszatérő nagy rendezvényeink a Városi Farsang, a Kolbásztöltő Fesztivál, a Város Napja és szüreti nap mellett 2015-ben Európa napot és Mágocsi Hetet is tartottunk.

Nálunk volt a Pajtaszínház projekt országos megnyitója, kapcsolódtunk az Európa Cantat rendezvénysorozathoz és az Országos Könyvtári Napok keretében Mágocson találkoztak a régió könyvtárosai, és nemzetközi ifi csere program is zajlott a Művelődési Házban egy héten keresztül.

Célunk, hogy intézményünk tervező, szervező munkájával irányítsa és segítse a különböző rendezvények színvonalának emelését és létrejöttét.

Lényeges számunkra, hogy Mágocs városában és a mikrotérségben színes skálát mutató közösségi élet legyen.

 

Skip to content