Polgármesteri köszöntő

Tisztelt Olvasó! Kedves Látogató!

Hőnig Mária

Településünk nevében szeretettel üdvözlöm Önt Mágocs Város Önkormányzatának honlapján. Remélem virtuális vendégeskedése nálunk éppolyan kellemesen és tartalmasan telik, mint amikor majd személyesen ellátogat hozzánk. Helyezze magát kényelembe és barangolja végig látványosságainkat, ismerje meg történelmünket.

Mágocs város, amelyet most az interneten megkeresett a Mecsek hegységtől északra Baranya megyében elhelyezkedő település mind történeti múltjánál mind a térségben betöltött szerepéből eredően a környék egyik legjelentősebb települése. A kistérség központjától Sásdtól 18 km-re, Dombóvártól 13 km-re, míg a dél-Dunántúl három megyeszékhelyétől – Pécstől, Szekszárdtól, Kaposvártól mindössze 45-50 km a távolság. A település a Dombóvárt és Bonyhádot összekötő 6534-es úton könnyen megközelíthető. A legközelebbi autópálya (M7, E96) Siófoknál érhető el. Mágocs város a kistérség második legnagyobb települése, az Észak-Hegyháton elhelyezkedő települések mikrotérségi központja.

Önkormányzatunk fontos feladatának tekinti városunk polgárainak és a másutt élő érdeklődők tájékoztatását. Célunk az, hogy segítséget nyújtsunk a kényelmes és gyors ügyintézéshez, megismertessük településünk vezetésének fejlesztési elképzeléseit, folyamatos tájékoztatást nyújtsunk az önkormányzat munkájáról. Többek között lehetőséget kívánunk biztosítani arra, hogy az érdeklődők megismerhessék a képviselő-testület által meghatározott stratégiákat, a polgármesteri hivatal szervezeti felépítését, a településen működő intézményeket, vállalkozásokat és civil szervezeteket, továbbá a helyi jogszabályokat. Folyamatosan tájékoztatást adunk a városban zajló eseményekről, az önkormányzat rendezvényeiről.

A csodálatos szépségű környezet, a stabil infrastruktúra, településünk városias jellege egyre több befektetőt, turistát, letelepedni vágyót vonz, amit mi, a település lakói és vezetői örömmel veszünk, és minden erőnkkel támogatunk. Bízom abban, a látottak megnyerik tetszését és felkeltik érdeklődését, hogy közelebbről is megismerjen minket.

Városunk lakosai és vezetése nevében szeretettel hívom és várom!

Legyen a vendégünk!

Hőnig Mária
polgármester