Idegenforgalom

A település a Kapos-völgyi üdülőkörzethez tartozik. A település és környékének egyik legjelentősebb turisztikai potenciálja az erdő. A terület a Mecsek után a második legerdősültebb része a megyének, amelyet elsősorban a vadászturizmus hasznosít. Az ide látogatók mintegy 60 vadászlesből hódolhatnak szenvedélyüknek.

A település határában található halastavak nemcsak a település és környéke, hanem sokkal nagyobb területre gyakorolnak vonzó hatást. A halastavak igen kedvelt kikapcsolódási helyszínnek számítanak. Kaposvárról, Pécsről, sőt Szekszárdról is járnak ide horgászok.

A turisztikai potenciált tovább növeli, hogy számos nagyobb jelentőségű rendezvény kerül megszervezésre Mágocson. Ilyen a hagyományőrző rétesfesztivál, kolbásztöltő fesztivál, a polgárőrök megyei halfőző versenye vagy az ősszel megrendezett a Hegyháti Szüreti Fesztivál. Farsang idején pedig a „Narre Tag”, a Bolondok napja, ami a helyi jelentős német kisebbség egyik legfontosabb mulatsága. Ezen a délutánon zenével kísért maszkos felvonulást tartanak a település utcáin, ami este bállal végződik.

A Sarlós Boldogasszony tiszteletére felszentelt római katolikus templomot 1805–ben építették, copf stílusban.

A településen található egy étterem (jelenleg még csak kiszállítással) és kettő cukrászda.

Skip to content