Nagy erőkkel folynak a munkálatok


Mágocs Város Önkormányzata 200 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást kapott a TOP-4.3.1-15-BA1-2016-00003 kódszámú „Élhetőbb lakókörnyezetünkért” Mágocson című projekt megvalósítására. A projektet Mágocs Város Önkormányzata konzorciumi partnerségben valósítja meg a Baranya Megyei Önkormányzati Hivatallal és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesülettel.
A pályázat a település leromlott területeinek rehabilitációját és az ott élők felzárkóztatását kívánja elősegíteni.
A projekt keretében felújításra és átépítésre kerülő szociális bérlakások kivitelezési munkái február hónapban is folytatódtak.

A Dózsa utcai telken folyamatban vannak az épület falazási munkái, talajba kerültek a csővezetékek. A Dózsa u. 23. sz. alatti épület veszélyes falszakaszait elbontották, alapozás után újraépítésük megtörtént, az új nyílászárók helyét kialakították, készülnek az új válaszfalak, gépészeti és villamos vezetékek. A Damjanich u. 17. sz. alatti ingatlanon elkészültek a hőszigetelési munkák, elvégezték a nyílászárók cseréjét és elkészült a belső festés is. Várhatóan március elejére elkészül az épület.
Február 26-án a projekt kiemelt szereplői, a támogató csoport tagjai és helyi munkacsoport tagjai a szakemberekkel együtt lehetőséget kaptak a jelenlegi állapot megtekintésére, a kérdések tisztázására. Március 4-én lakossági fórumon vehettek részt az érdeklődők, ahol tájékoztatást kaptak az infrastrukturális beruházásokról.
A dombóvári úti nyitott Közösségi Tér területén befejeződött a tereprendezési munkafolyamat, március elején elindult a növénytelepítés, hamarosan megkezdődhet a járdaépítés.

Skip to content