Városunk

Mágocs város címere

Mágocs, a Dél-Dunántúlon, Baranya megye északi csücskében helyezkedik el. Lenyűgöző természeti adottságain túl Magyarország egyik legfiatalabb városa. Végigsétálva utcáin, csendes, nyugodt környezet vár minket.

Az Ibolya–völgyben található borospincék, a helyi tradícióknak megfelelően épültek. A boroshordók, a zsalugáterek, a völgyet körülölelő fák, maradandó élményt nyújtanak. Egy hosszú séta alkalmával, a fából készített padokon megpihenve, a lágy hangon csörgedező patak mellett, madárcsicsergést hallgatva, egy pohár bor társaságában csodálhatják a tájat.

A dombok, a lankás lejtők, a távolban felbukkanó hegyek, melyek körbeveszik a kistérséget, olyan nyugalmat sugároznak, ami által minden ideutazó turista és vendég békességet és nyugalmat érez a szívében, és őszintén mondhatja, hogy ide visszavágyik.

Mágocs város madártávlatból

Aki pihenni szeretne, aki szereti felfedezni a régi hagyományokat, aki szívesen hallgatja az idősek élményeit és tanulni vágyik, aki szeretne részt venni a régi hagyományok újjáélesztésében, annak feltétlenül fel kell keresnie a kisvárost.

Látogasson el Mágocsra, és engedje, hogy a békesség és nyugalom megérintse a lelkét!

Skip to content