Épülnek a járdák, szépül a város


Mágocs Város Önkormányzata 200 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást kapott a TOP-4.3.1-15-BA1-2016-00003 kódszámú „Élhetőbb lakókörnyezetünkért” Mágocson című projekt megvalósítására. A projektet Mágocs Város Önkormányzata konzorciumi partnerségben valósítja meg a Baranya Megyei Önkormányzati Hivatallal és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesülettel.
A pályázat a település leromlott területeinek rehabilitációját és az ott élők felzárkóztatását kívánja elősegíteni.

A Mágocs város belső területét és a Horhót korábbiakban összekötő bozótos terület helyén látványosan alakul a Dombóvári úti szabadidő park. A földmunkák elkészültével a gyepesítésre, a fásításra is sor került, elkészültek a séta utak. Az elmúlt időszak nagy esőzései ugyan vízmosásokat okoztak a területen, de ezek rendezésével folytatódnak a munkálatok. Készül a szabadidőpark berendezési tárgyainak alapozása, a végleges terep kialakítása.

Régi problémára hoz megoldást az, hogy a biztonságos közlekedés érdekében elkészült a Dombóvári út melletti járda alapozása és szegélyezése, valamint befejezték az aszfaltburkolat terítését is.

A Széchenyi utcában folytatódott a járda- és ároképítés, mely a viszonylag szűk közút test és a jelentős csapadék vizek miatt különösen fontos a város ezen területén. Az árok betonelemei elhelyezésre kerültek, elkészült a járda alapozása.

Szépül a városközpont, elindult a Szabadság utcában a Könyvtártól a Szociális Gondozási Központig tartó járdaszakasz felújítása. Az idősek és kisgyermekes anyukák számára nehézkesen használható régi lépcső és járda egy része elbontásra került, így elkezdődhetett a szép, új lépcső és járda építése, valamint az akadálymentes közlekedés biztosítására egy új, alsó járdarész létrehozása és támfal kiépítése.

A projekt ezen elemei valamennyi helyi lakos számára kellemes, jól használható közterületeket biztosítanak.

Skip to content