Iskola energetikai korszerűsítése

uj_tabla_honlapra_megemelt_tam-2

 

 

Mágocs Város Önkormányzat tulajdonában lévő Hegyháti Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola fejlesztésének célja a hatékonyabb energiahasználat és racionálisabb energiagazdálkodás elősegítése. Konkrét cél az épület hőtechnikai adottságainak javítása, hőveszteségek csökkentése utólagos hőszigeteléssel, külső nyílászárók részleges cseréjével, gépészeti korszerűsítéssel és napelemek elhelyezésével.

A körítő falak és a lapostetők pótlólagos hőszigetelése, nyílászárók részleges cseréje, a komplett gépészeti korszerűsítés és a napelemes rendszer telepítése a fenntartási költségek jelentős csökkentésével járna.

Az „A”, a „B” épületrészek és a tornaterem homlokzatain 16 cm külső oldali, grafitpor adalékos expandált polisztirol hab hőszigetelés készül, vékonyvakolatos fedőréteggel. Az épület lapostetején a vízszigetelés perforálását követően 20 cm AUSTROTHERM GRAFIT 100 expandált polisztirol keményhab hőszigetelő lemez kerül kialakításra. Az új nyílászárók hőszigetelt, fokozott légzárású szerkezetek, ötkamrás profillal.

A rendszer védelmére légtelenítőt, víz-hiánybiztosítót, nyomásmérőt, kondenzátum szifont, iszapszűrőt és légbuborékoltatót terveztünk beépíteni. A felújítás kapcsán a meglevő tagos radiátorok, és a tornatermi részen a lapradiátorok cseréje nem szükséges, csak szabályozó szelepeket építünk a radiátorokra.

A lapos tetős részre kerül 120 darab napelem modul, mely összesen 31,80 kWp csúcsteljesítményű DC teljesítményt kapcsolódik a 27,6 kW teljesítményű inverterre. A tornatermi részen a megfelelő hőmérséklet elérésének céljából a meglevő sötéten sugárzók helyett egy hőszivattyús rendszert kívánunk kialakítani.

A projektnek nincs klímakockázata, így a vizekre sem gyakorol semmilyen hatást.

A projekt támogatásának aránya 100%.

A projekt megvalósítási időszakának kezdő időpontja 2017. 07.01., a fizikai befejezés napja 2020.06.30.

Skip to content