Befejeződtek a munkálatok

Mágocs Város Önkormányzata 200.512.116,- Ft vissza nem térítendő európai uniós támogatást kapott a TOP-4.3.1-15-BA1-2016-00003 kódszámú projekt megvalósítására. A projektet Mágocs Város Önkormányzata konzorciumi partnerségben valósítja meg a Baranya Megyei Önkormányzati Hivatallal és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesülettel.

 

A projekt keretében elkészült szociális bérlakásokba 2019. május hónapban beköltözhettek a pályázati felhívás szempontjainak megfelelő, pályázati úton kiválasztott családok. Az azóta eltelt hónapokban az alap felszereltségen túl tovább csinosítgatták, otthonosabbá tették az ingatlanokat.

A projekt egyik leglátványosabb elemét, a Közösségi teret, a bozóttól, szeméttől megtisztított domboldalt is birtokba vehették a lakosok. Itt minden korosztály többfajta szórakozási, pihenési lehetőség közül választhat, a sétautak, tűzrakók, padok környezetében családok, baráti társaságok tartalmas időt tölthetnek el együtt. A térre látogatók, valamint a Dombóvári utcában élők számára nagy segítség és közlekedés biztonsági szempontból is fontos dolog az, hogy ezentúl biztonságosan közlekedhetnek az Ady utcában elkészült új járdán. Ezt eddig csak az úttesten tehették meg, kockáztatva testi épségüket.

A városközpontban a Könyvtártól a Szociális Gondozási Központig tartó járda és a lépcső is átépítésre került, valamint új alsó járdarész készült el, ezzel megkönnyítve a babakocsit toló, illetve mozgásukban korlátozott emberek biztonságos közlekedését. A dekoratív és egyben stabil támfal a beültetett zöldekkel, virágokkal nem csak biztonságot jelent a gyalogos közlekedéshez, a babakocsis kismamáknak, a bottal járó idősebb lakosoknak, hanem a különböző fajta virágok látványukkal a következő évben már teljes pompájukban teszik szebbé a települést.

A Széchenyi utcai ingatlanok előtti járda egy része is új burkolatot kapott, az árok megújult, az eredeti járda és árok már nagyon elavult és balesetveszélyes volt. Így most a nagy esők esetén is biztonságos lesz a vízelvezetés, a felhőszakadások sem tudják alámosni a járdákat, kapubejárókat.

A beruházás révén Mágocs városa szebbé és biztonságosabbá vált minden lakosa számára!

 

Skip to content